Una exposició multidisciplinar recull el talent jove exhibit durant el
[email protected] 2015

  • La mostra “Talent jove a Barcelona”, oberta fins al 8 de desembre, inaugurada el 17 de setembre a la Sala Ciutat de Barcelona
  • Fotografies, il·lustracions i material audiovisual mostren la vida i l’experiència dels 10 joves ponents protagonistes del [email protected] 2015 del passat 28 de març

El dijous 17 de setembre, s’obre a la Sala Ciutat “Talent jove a Barcelona”, una exposició que mostra com joves de diferents disciplines i perfils trien Barcelona per portar endavant els seus projectes. L’exposició multidisciplinar, que es podrà visitar fins al 8 de desembre, no parla de la fuga de talents, de les altes taxes d’atur, la manca d’expectatives o la pèrdua de valors, sinó que pretén mostrar una realitat optimista i celebrar el talent jove de la ciutat.

A través de més d’un centenar de fotografies, il·lustracions i vídeos, “Talent jove a Barcelona” apropa a l’espectador el dia a dia i l’experiència viscuda pels joves ponents que van protagonitzar [email protected] 2015, celebrat el passat 28 de març a L’Auditori, sota el lema Risk Takers (“els que prenen riscos”).

El programa [email protected] 2015 va donar veu a deu joves, de menys de 30 anys i prèviament seleccionats pel seu talent, perquè presentessin deu idees que, en aquesta edició, van versar sobre temàtiques tan diverses com la cuina, la masoveria urbana, la ciència, l’art o la immigració. Un auditori de 600 places amb localitats esgotades va vibrar amb les breus i inspiradores xerrades de David Andrés, Amaia Arrazola, Albert Barqué-Duran, Daniel Castejón, Duna Homedes, Josep Marc Mingot, Loreto Nácar, Mamadou Saliou i Jordi Saragossa, així com de la convidada especial, la Georgina Regàs.

“Talent jove a Barcelona” està comissariada per Maria Santolaria i Ivan Bruque –organitzadors de [email protected]– i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Una exposició sobre la joventut que pren riscos

“Talent jove a Barcelona” ret homenatge a històries de joves que han fet un primer pas i han tingut la tenacitat per seguir endavant amb els seus projectes. Com bé posa de manifest la mostra, els seus joves protagonistes representen l’esperit emprenedor, la passió, el talent i la dedicació d’una generació que vol transformar la realitat que els envolta amb idees genuïnes.

Es tracta, a més, d’una exposició multidisciplinar que inclou fotografia, vídeo i il·lustració. Així, les fotografies dels ponents durant el [email protected] es completen amb projeccions contínues de les xerrades filmades durant l’esdeveniment. Amb l’objectiu de contextualitzar cada ponent, l’exposició també inclou una sèrie d’imatges que retraten un dia de la vida de cada ponent, obra dels joves fotògrafs Guillem Trius i Berta Vicente.

En darrer lloc, deu il·lustracions realitzades per joves artistes de la ciutat (Judit Canela, Lara Costafreda, Cristina Daura, Candela Ferrández, Anna Grimal, Marina Guiu, Magicomora, Marc Pallarès, Aurora Portillo i Reskate Studio) han intentat captar també l’essència de cada ponent i donar visibilitat, igualment, a valors emergents del sector artístic barceloní.

Activitats paral·leles

La mostra es completa amb un seguit de xerrades que tindran lloc a la mateixa Sala Ciutat, durant els mesos en què estigui oberta l’exposició, amb l’objectiu d’aprofundir en la figura dels ponents protagonistes de la mostra, així com en les temàtiques de les conferències que van tractar al [email protected]

Així, cada dos dijous a partir de l’1 d’octubre, estan previstes trobades entre el públic visitant i els ponents de [email protected] 2015 que, acompanyats de ponents d’altres edicions i especialistes en les diferents temàtiques abordades enguany, entaularan un debat sobre els següents temes: noves formes d’habitatge, art i creativitat, ciència i tecnologia, fotografia i emprenedoria social.

Dijous 1 d’Octubre: Vivint la vida amb imatges.
Les xarxes socials i la seva immediatesa ha convertit la nostra societat en una consumidora massiva de viure la vida dels altres a través d’imatges que expliquen històries, fets i moments. És possible transportar a la gent del sofà de casa als cims més alts dels Pirineus o als paisatges extrems dels Alps?
Ponent: Jordi Saragossa, Fotògraf

Dijous 15 d’Octubre: Solucions alternatives als problemes de l’habitatge.
En aquesta sessió es debatrà sobre la problemàtica de l’accés a l’habitatge i les solucions alternatives a la tradicional compra o lloguer.
Ponent: Duna Homedes, Masovera urbana i animadora audiovisual.
Ponent convidat: Arnau Andrés, Arquitecte membre de la cooperativa LaCol.

Dijous 29 d’ Octubre: Neurociència, intel.ligència artificial i big data.
Com aprenem els humans? Com ho fan les màquines? En aquesta sessió es parlarà de les diferències i/o similituds entre el processament humà i l’artificial.
Ponents: Loreto Nácar, Neurocientífica; i Josep Marc Mingot, Científic de dades.

Dijous 12 de Novembre: Emprenedoria Social.
En aquesta sessió parlarem sobre les motivacions que mouen als emprenedors socials i dels elements bàsics i reptes que envolten els projectes socials.
Ponent: Mamadou Saliou, emprenedor social.
Ponent convidat: Edu Elosegui, Co-fundador i dinamicultor d’ALWA Emprenentatge Social.

Dijous 26 de Novembre: Art, creativitat i interpretació.
En aquesta sessió es debatrà sobre l’art com a expressió efímera o permanent, sobre l’art retribuït o gratuït i sobre les noves formes de distribució.
Ponents: Amaia Arrazola, Artista; Pol Pareja, periodista i co-fundador de Goodfellas Magazine; i Dani Castejón, Intèrpret musical.

Sala Ciutat

La Sala Ciutat és un espai situat a la façana gòtica de la Casa de la Ciutat (c. Ciutat, 2) on Barcelona es presenta als visitants a través d’exposicions de formats diversos que mostren els seus valors més destacats. Es tracta d’un entorn que dóna visibilitat als múltiples vessants de la ciutat, com el disseny i la creativitat, la innovació i el coneixement, els negocis i el comerç o la sostenibilitat i el medi ambient, entre d’altres.

Fitxa tècnica

  • Títol: Talent Jove a Barcelona
  • Organitzen: [email protected] i Ajuntament de Barcelona
  • Dates: del 17 de setembre al 8 de desembre de 2015
  • Espai: Sala Ciutat, carrer Ciutat, 2
  • Horari: de dimarts a dissabte, de 11 a 20:00. Diumenges i festius, de 10:00 a 14:00. Dilluns tancat.
  • Més informació: www.bcn.cat/salaciutat

Entrada lliure